...
Fred van Beek | Yoga-, massage-, adem- en ontspanningstherapeut
© 2005 | Design: pittig.nu
  media mijn CV yoga? bij u thuis de praktijk feest voor de geest fred's shop stoelmassage blijf gezond...
 

Blijf Gezond Doe Het Zelf...
Van a tot z over hoe je je eigen lichaam sterk en gezond houdt.

Zwangerschapsbox 3CD + boek
Een complete begeleiding van zwangerschap tot na de geboorte. Met doeltreffende informatie.

 

Blijf gezond

  Aambeien
   
 
 
 

Fysiek: aambeien zijn in de eerste plaats een gevolg van een gestoorde bloedsomloop en zwakke aderen (spataderen). Te veel koffie en vlees verergeren de aandoening.

Psychisch: boosheid en tevens angst om het verleden los te laten. Jezelf onder druk gezet voelen.


Astrologisch aspect

Venus is de planeet die zowel over de gevoelswereld als over de aderen (venen) heerst. De aderen zijn bij iemand die last van aambeien heeft, niet erg sterk. Een gespannen Venus, in dit geval vaak gecombineerd met Schorpioenproblemen, laat iemand zijn gevoelens moeilijk uiten. Bepaalde gevoelens worden onderdrukt wat zich fysiek uit in een druk op de aderen in de darmwand die vaak te wijten is aan constipatie (vasthouden van het gevoel). Wanneer de aderwanden en -kleppen zwak zijn, kan het bloed met afvalstoffen wat terug moet naar het hart, niet naar boven gepompt worden. De uitgezakte aderen worden dan zichtbaar als uitstulpingen die wij aambeien noemen.

Voeding

Geen al te zout voedsel en gerechten met sterke specerijen. Zo min mogelijk vlees, koffie en alcohol.

Homeopathisch geneesmiddel. Nux Vomica D6, 's avonds 1 tablet en Sulfur D6 of Aesculus Pentarkan VSM, 's morgens 1 tablet. Bij ontstoken aambeien Belladonna D6 korrels of Hamamelis D6, tabletten.

Huismiddel. Thee van duizendblad, brandnetel, drieblad, heemst, hoefblad en weegbree. Bij een acute aanval een koud zitbad, liefst met ijsblokjes erin. Zo mogelijk in de sneeuw gaan zitten. Daarna zo warm mogelijk zitbad met een afkooksel van prei erin.

Massage. In een cirkelvormige beweging anus en sluitspier masseren met Hamameliscrème of St. Janskruidolie. Reflexzone: roterende stevige druk aan de binnenkant van de enkels, vanaf de hiel ongeveer 15 a 20 cm naar boven (zoek de pijnlijke plek en forceer de druk niet). De meestal zeer gespannen achillespees kan losser gemaakt worden door cirkelvormig draaien van de voet, afwisselend naar links en rechts, de hiel van je af strekken en de voet naar je toe en van je af duwen. Men kan ook met de rand van de hiel flink op de vloer stampen. In mijn yoga¦praktijk heb ik daar goede resultaten mee bereikt.

Magnetiseren

Oefening: Ga plat op de rug liggen met half opgetrokken knieën. Adem in en open de anus. Adem vasthouden en anus geopend houden. Rustig uitademen waarbij je de bil- en anusspieren samentrekt.

Meditatie

Om totale aandacht te creëren voor endeldarm en aambeien is het van belang de meditatie te verbinden met een ritueel. Daardoor richt je de aandacht volledig op jezelf. Deze techniek is bij vrijwel alle kwalen toe te passen.

Ontsteek een kaars en kijk in het vlammetje. Laat het licht op je inwerken. Misschien gaan je ogen knipperen, maar probeer toch zo lang mogelijk met open ogen in het vlammetje te kijken. Sluit dan de ogen en probeer in het punt tussen de wenkbrauwen dat vlammetje (het licht) weer waar te nemen.

Blijf kijken en laat je niet afleiden, ook niet door de pijn in de endeldarm. Je gedachten cirkelen rond, maar besteed er geen aandacht aan, blijf kijken naar het licht. Laat het stil worden binnenin je. Het is het belangrijkste wat er is.

Verplaats de aandacht naar de pijnlijke plek (aambei) en laat het daar ook licht worden. Laat de spanning los. Pijn speelt zich alleen maar in je hoofd af. Identificeer je niet met de pijn. Blijf alleen kijken en voelen hoe je alles loslaat binnenin je. Blijf toeschouwer. Je zult merken dat de druk in de anus minder wordt.

Probeer het minstens 10 minuten vol te houden en de spanning zal geheel verdwijnen, want dat is wat jij wilt. En alles wat je echt wilt, zal gebeuren. Gedachten zijn krachten. Laat je adem vanzelf gaan, ademen is een natuurlijk gebeuren.
 

 


 

 
 

Yogalessen worden gegeven op

dinsdag om 10:00, 18:30 en 20:00 u.
woensdag om 18:30 en 20:00 u.
Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een proefles voor 10 euro! Privélessen op aanvraag.

Informatie, boekingen en correspondentie

Groepspraktijk Fred van Beek,

Uiterwaardenstraat 40,
1079 CA Amsterdam,
tel. 020-642 16 19
e-mail:info@fredvanbeek.com

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Voer hieronder je e-mailadres in

Aanmelden Afmelden......